Veranderingen.

Measuring-Tape-Featured
Eén van de lastigere dingen tijdens de zwangerschap en na de bevalling vind ik de veranderingen die je lichaam doormaakt. Kleren die op een rap tempo te klein en vervolgens weer veel te groot worden, grote schommelingen in je gewicht, enzovoort. Voordat ik aan dit verhaal begin wil ik duidelijk maken dat ik heel goed begrijp dat ik niet veel te klagen heb en dat heel veel mensen (en ikzelf) mij nog steeds als erg slank zien. Desalniettemin blijft het een lichaam dat net zo goed veranderingen doormaakt als ieder ander lichaam. Dat gezegd te hebben: here we go!

Vorig jaar zomer, nog voor mijn zwangerschap, leken mijn gebeden verhoord te zijn – ik kwam namelijk aan. Het was voor het eerst dat ik voorzichtig de 48 kilo aan tikte. Insiders weten dat ik al jaren in de McDonald’s vecht om er een kilo aan te krijgen. En ja, ik weet heus dat het niet helpt om jezelf te buiten te gaan aan een Quater Pounder menu met kip 6 on the side, dus at ik uiteraard ook gezonde, volle producten en aanvullende supplementen om ook maar iets vast te houden. Dat leek vorig jaar zomer dus eindelijk te gebeuren. Voor eens was ik eens content met mijn vakantiekiekjes.
Toen raakte ik zwanger. Persoonlijk had ik gedacht dat ik zo iemand was die er uiterlijk 4 kilo bij zou krijgen en een inimini baby in mij zou dragen, maar ik bleek toch geen Sarah Stage te zijn (die trouwens helemaal geen inimini baby in haar droeg) en kwam in totaal 13 kilo aan. Dat is gemiddeld. Ik ging van de vraag ‘gaat het wel goed met je?’ naar ‘wat zie je er goed uit!’. Mijn gezicht werd voller, mijn billen werden voller, mijn cup werd voller… alles werd voller! Ik was er enorm blij mee tot dat ik op een gegeven moment mijn eigen spiegelbeeld niet meer herkende en bij het voller worden er ook dingen mee kwamen zoals helse striae op mijn billen en bovenbenen.
Ik nam me voor dat als ik eenmaal bevallen was ik als een gek mijn billen loeistrak zou squatten en die losse rollen (ja, jongens ik heb ze echt) van mijn buik af zou trainen. En toen laatst bij het aanpassen van een Zara-jurkje de rits ter hoogte van mijn billen het bijna begaf, wist het zeker: als het eenmaal weer mag ga ik ervoor!

De gynaecoloog gaf vorige week groen licht. Ik mag voorzichtig aan wat buikspieroefeningen gaan doen.
En wat heb ik tot nu toe gedaan? Precies.
Het zorgen voor een baby is al druk genoeg en ik probeer nog steeds mijn draai te vinden in het dagelijkse. Zoals zich al eerder uitwees ben ik nu eenmaal (nog steeds) Doutzen Kroes niet en verdien ik geen tonnen met mijn lichaam. Niet dat ik dat als een excuus gebruik, maar het zou zeker motiveren. 😉
Wat ik ook lastig vind is dat ik nog geen idee heb hoe ik straks zal blijven. Het is tenslotte pas 7 weken geleden. Ik hoop dat er wat kilo’s aan blijven zitten, want ik wil absoluut niet meer zo dun worden, maar wel weer back in shape komen zonder al teveel af te vallen. Ik bedoel: wat blijft er straks van mijn decolleté over als ik stop met borstvoeding geven? Ik heb nu beha’s liggen van A 70 tot D 75! Hoe raak ik weer de oude, maar toch in een nieuw jasje? Hoe word ik weer de Chloë van zomer 2014 met een heel klein beetje extra? 

Toen ik vanmorgen onder de douche over de grote vragen des levens stond na te denken, vroeg ik me plotseling af: wat maakt het eigenlijk uit? Potverdomme, Chloë, je hebt een kind in je gedragen. Een kind! Jouw lichaam kán dat! Een leven in je groeien. Heb je enig idee hoe f*cking bijzonder dat is? Waar hebben we het eigenlijk over? Ben je straks niet tevreden met je tieten? Vergroot je ze! Ben je straks weer te dun? Terug naar de Mc! Striae en een slappe buik? Retro taillebroekjes!
Begrijp me niet verkeerd, ik zal mezelf nooit op die manier verwaarlozen, maar er zijn nu eenmaal belangrijkere dingen dan zo snel mogelijk weer in shape te zijn of je zorgen te maken over gewicht – en dat is te genieten van dat wat je zo lang in dat lichaam van je hebt gekoesterd en nu in je armen mag houden. Al het andere is nu even niet belangrijk en zolang jij een hart in je draagt dat overloopt van liefde, heb jij het mooiste lichaam dat er bestaat.

verandering
Vlnr: 1. Vorig jaar zomer in Marbella 2. Twee dagen voor de bevalling  3. Afgelopen zaterdag toen ik voor het eerst weer in mijn jeans kwam. Om een idee te geven: die broek droeg ik vorig jaar zomer laag op de heupen als baggy jeans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *