Taiko

Omdat ik Sandra op het hart had gedrukt dat ik absoluut geen afscheidsfeestje wilde, besloot ze om mij op een wel heel bijzondere manier te trakteren. Ik roep namelijk al een hele tijd dat ik graag bij Taiko in het Conservatorium Hotel wil eten, waar Shilo van Coevorden chef-kok is. Dus in plaats van een potje te janken in Oosterbeek, stapten we in de auto en gingen we op weg naar Amsterdam. Na een middag shoppen, verwend te worden met mooie schoenen en lippenstift (ik voelde me weer even 14 en met tante op stap), ploften we om zes uur neer op de grote loungebanken in het hotel. We begonnen met rose cava waar we niet alleen proosten om negen jaar gezellig samen gewerkt te hebben, maar ook op een goede toekomst met Gentle Monster.

IMG_3142

Daarna namen we plaats in het prachtig gestyled restaurant. Het menu is Aziatisch geïnspireerd en dat komt ook terug in de inrichting. Ik weet niet wat ik leuker vond; de opgestapelde manga tussen al het design of de (vintage?) kokeshi dolls die op sommige tafels stonden. Zoals de achternaam al doet vermoeden is Shilo familie (achterneef) en vind ik het ook heel erg leuk dat hij even komt groeten. Omdat je niet dagelijks bij hem komt eten en het toch een speciale gelegenheid is kiezen we er voor om het door hem samengestelde Omakase-menu van acht gangen te volgen.

Als de gerechten een voor een geserveerd worden door een uiterst aardige stagiaire, heb ik het gevoel dat ik een aflevering van Chef’s Table terecht ben gekomen. Ik mis alleen Vivaldi’s four seasons op de achtergrond, maar in plaats daarvan klinkt een relaxte mix van Bonobo en Lemongrass door het restaurant. Veel beter.
Het menu neemt ons mee op een reis door Aziatische landen zoals Japan, Korea en Thailand. Watermeloen met sisho, Noordzee sashimi en wagyubeef zo ongelofelijk mals dat je het voor altijd zou kunnen blijven eten.
Uiteraard heb ik me ongelofelijk misdragen, want alles zag er zo mooi uit dat ik wel foto’s moest maken.

Ik ben natuurlijk geen culinair journalist, maar wat ik jullie wel kan zeggen is dat als je echt iets bijzonders wilt meemaken, dan moet je zeker een keer bij Taiko eten. Sit back en laat je zintuigen verwennen. Geloof me, het is een ervaring om nooit meer te vergeten.
Bedankt Sandra!

IMG_3149 IMG_3151 IMG_3152 IMG_3153 IMG_3155 IMG_3156 IMG_3160 IMG_3166 IMG_3170 IMG_3172 IMG_3173 IMG_3185

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *