Don’t panic … it’s organic!

Screen Shot 2016-07-17 at 12.26.59

Een paar weken geleden las ik op gezondblog.nl een stukje over de natuurlijke deodorant van We Love The Planet. Ik gebruik zelf al jaren de deodorant van Dove, maar sinds er hier en daar wel eens een artikel over het verband tussen borstkanker en deodorant opdook, liep ik al enige tijd rond met het idee om over te stappen naar een natuurlijke deodorant. Later las ik weer dat we dat niet met elkaar in verband mogen brengen, maar we moeten hoe dan ook zuinig zijn op ons lichaam. De post van gezondblog trok dus direct mijn aandacht.
Ik kan niet zeggen dat ik iemand ben die normaliter heel bewust met “natuurlijk” bezig is. Wat ik meestal gebruik is per ongeluk; Lush vind ik simpelweg lekker en dat het milieu- en diervriendelijk is, is een leuke bijkomstigheid. Ik lunch(te) bijna dagelijks biologisch, maar alleen omdat de Albert Heyn een stuk verder lopen was dan de groene winkel om de hoek en vrijdagavond standaard een maaltijd van het vegetarische restaurant omdat het zo smaakvol is. Niet bepaald bewust, maar onbewust best wel oké.

De deodorant van We Love The Planet kreeg ik maar niet uit mijn hoofd. De eerste keer dat ik echt bewust na ging denken over de producten die ik gebruik. Wat spuit ik eigenlijk een keer, zo niet twee keer, per dag op mijn oksels? Ik ga jullie verder niet vervelen met een ingrediëntenlijst van mijn oude vertrouwde Dove, maar laten we zeggen dat ik van 99% geen idee heb wat het is (kan aan mij liggen natuurlijk). Over de ingrediënten van de WLTP deodorant kunnen we kort en duidelijk zijn: bijenwas, caprylzuur, kokosolie, zuiveringszout, maiszetmeelpoeder en St. John’s wort oil.
Telkens nam ik me voor om de deo te bestellen, maar chaotisch als ik ben kwam dat er natuurlijk niet van. Het had dan ook zo moeten zijn dat ik een blikje won via een winactie op Facebook. Een blog vanuit mijn kant is daarom wel zo leuk als bedankje.

Oké, daar gaan we. Om te beginnen zit het in een leuk blikje dat niet misstaat tussen de andere producten op je plankje in de badkamer. Er zijn vijf geuren: Sweet Serenity (rozenolie, honing en zachte kruiden), Lovely Lavender (spreekt voor zich), Original Orange (Spaanse mandarijn), Forever Fresh (citrusoliën en kruiden) en Mighty Mint (mint en rozemarijn). Voor de laatste heb ik gekozen want ik ben gek op mint.

Screen Shot 2016-07-17 at 12.12.23

Het blikje bevat 48 gram (€11,50), dat klinkt misschien een beetje weinig, maar ik ben er al snel achtergekomen dat je er ook maar een klein beetje per keer van hoeft te gebruiken. Het werkt heel simpel: je brengt met je vinger een beetje op/onder je oksel aan en klaar is kees. Wat ik heerlijk vind is dat het helemaal niet plakt zoals veel roldeo’s wel doen. Je smeert, je wast je handen (ik dan) en trekt je kleren aan.

Screen Shot 2016-07-17 at 12.14.06

De grote vraag blijft natuurlijk of het ook zo goed werkt als een “normale” deodorant. Dat besluit ik te testen op een zeer cruciale dag, namelijk tijdens de finaleshow van de Elite Model Look tijdens Fashion Week in Amsterdam. Niet alleen is het met 29 graden een warme dag, maar tijdens zo’n show met alle spots is het ook behoorlijk zweten op je stoel. En geloof me, ik heb liever dat mensen vragen of ik een creatie van Bassie draag in plaats van de nieuwe geur Eau de Sjalot. Wat ik er wel even bij moet vertellen is dat ik nooit echt heftig transpireer, maar het ook niet heel handig is als ik een keertje vergeet deodorant te gebruiken. Ik smeer me daarom voor alle zekerheid nog een keertje extra in en vertrek (in een creatie van H&M) met mijn zus (ook in een creatie van H&M) naar Amsterdam. Ik weet niet zeker of ze in de vervroegde overgang is geraakt of dat er iets anders aan de hand is, maar ze heeft de airco op standje Siberisch, dus daar kan okseltechnisch weinig gebeuren. In de Westergasfabriek waar de show werd gehouden, gebeurde er echter precies wat ik dacht dat er zou gebeuren. Felle spots die ervoor zorgden dat bezoekers zichzelf zo elegant mogelijk probeerden toe te waaien met toegangskaartjes en flyers uit de goodiebag. Klein paniek momentje, maar ik voelde nog geen klotsende oksels. Af en toe probeerde ik zo onopvallend mogelijk te ruiken, maar alles was nog steeds lekker mintig. Na de show waagden we ons nog even op de dansvloer, maar ook daar geen last.

13645221_1246122988740214_8780748803763970721_n

Als ik thuis kom steek ik mijn armen in de lucht en ruik ik even goed (vond Lennart ook heel charmant) en ik kan jullie mededelen dat deze deodorant van We Love The Planet qua werking even goed is als mijn Dove. Beter is hij echter zonder twijfel, niet alleen voor de planeet, maar vooral voor jou.
Dank je wel Gezondblog en We Love The Planet voor deze eerste stap in de goede richting!

One thought on “Don’t panic … it’s organic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *