Cool Chameleon

1421871977169

Zij is schrijver, haar vriend documentairemaker.
Hun loft in Williamsburg, New York, is tot de nok toe gevuld met vreemdsoortige snuisterijen: van schilderijen tot een opgezette flamingo. En boeken, heel veel boeken.
Doordeweeks fladdert ze van het ene naar het andere koffietentje waar ze kan schrijven, om in het weekend haar drie beste vriendinnen te ontmoeten voor een picknick in Central Park.

En volgens L’Officiel Enfant (van lente 2014) hoort daar de Bugaboo Cameleon bij.
Ja, dit stukje uit L’Officiel gaat over een kinderwagen. Na het lezen van dit stukje wist ik het zeker: als het zover is moet en zal ik een Bugaboo hebben. En een opgezette flamingo. Ik ben een echt een sucker voor dit soort advertorials.
Een bezoekje naar de website van Bugaboo hielp mij al snel uit die droom; een compleet maandsalaris kost zo’n wieg op wielen, 1400 euro is niks. Aangezien ik op dat moment nog niet zwanger ben klik ik de website weg en parkeer ik de Bugaboo ergens ver achter in mijn hoofd.

Nu is het toch echt tijd om serieus na te denken over een kinderwagen. Lennart stelde voor om naar een kinderwagen op Marktplaats te kijken, iets wat ik direct afwees. Het idee vond ik verschrikkelijk; dat ik dan een “vers” kind op de wereld zet en dat vervolgens neer moet leggen in de wagen van een ander waar al in gekwijld en gepoept is, al zou die wagen er nog zo nieuw en schoon uitzien. Eerste-kind-syndroom, noemt Lennart dat.
Toch was er geen discussie mogelijk, al betekende dat wel dat ik de Bugaboo moest vergeten en naar een ietwat budget-vriendelijker exemplaar op zoek moest.
Ik stuitte als eerste op, wat ik dacht, de kinderwagen van mijn dromen, namelijk de GreenTom (gelukkig niet andersom) Upp Carrycot in mintgroen met wit frame.

greentom_upp_carrycot_white_bottle-mint_canopy_72dpi

Op slag verliefd was ik op dit Nederlandse design en nog veel belangrijker: hij is super betaalbaar! Een complete set kost namelijk 549 euro en het frame is gemaakt van polypropeen en gerecyclede petflessen. Ook nog eens duurzame wagen! (schreef ze terwijl de verwarming op sambal stond) Ik bombardeerde Lennart met tientallen berichtjes dat dit dé wagen was. Ook hier geen discussie meer mogelijk. Het enige wat ons nog te doen stond was een testritje maken in één van de Babypark-filialen.

Dus gingen we kort geleden naar Babypark Amersfoort, waar je meteen met je neus in de wagens valt. Vooraan de Bugaboo’s, Joolz, Stokke’s en andere luxe merken. Omdat je jezelf ook niet lekker gaat maken met een Mercedes als je een Fiat gaat kopen, stormde ik zonder te kijken direct door naar achteren waar ik al snel tegen de GreenTom aanliep. Enthousiast trok ik de Upp van zijn display af en begon ik als een bezetene door de winkel te scheuren, alsof ik Kelly en Kirstie in de stad moest bijhouden. ‘Nah… prima,’ zei ik tegen Lennart.
Aan Lennart zijn gezicht te zien was hij het er niet helemaal mee eens. ‘Ik vind hem wel heel plastic ogen.’
‘Hij is van plastic gemaakt.’
‘Ik vind hem gewoon niet mooi, Chloë, een beetje speelgoed-achtig.’
Dus kwakte ik geïrriteerd het ding terug boven op de display, wat kon omdat ‘ie zo ligt was, en begon met allerlei andere wagens van die prijs te rijden. ‘Horen die dingen zo wankel te zijn?’ vroeg ik. Lennart haalde zijn schouders op.
Gelukkig kwam er al snel een verkoopster aan die ons van wat informatie kon voorzien.
‘Laten we beginnen met het budget,’ zei ze. ‘Waar denken jullie ongeveer aan.’
‘Maximaal duizend,’ antwoordde Lennart.
Ik schrik. Dat was een ander bedrag dan wat ik dacht dat kon. De verkoopster lacht vriendelijk. ‘En jullie willen zo te zien wel een beetje een mooi design? Hippe mensen?’
‘Hij mag wel knap zijn, ja,’ stelt Lennart netjes.
‘Dan is de Dubatti echt wat voor jullie. Lopen jullie mee naar voren?’
Naar voren?! Naar de Mercedessen?!
De Dubatti bleek een wagen te zijn die ik bij binnenkomst al stiekem vanuit mijn ooghoek had gezien, maar geen aandacht aan had besteed omdat ik had verwacht dat die veeeeeeeeeeeeer buiten ons budget zou liggen.
Maar wat bleek; deze kinderwagen, wederom van Nederlandse bodem, doet mee met de Bugaboo’s en Joolz, maar in complete set (wieg en zitje) onder de 1000 euro uitkomt. Pluspuntje: je kan hem helemaal naar eigen smaak ontwerpen, van frame tot kleur van de wieg en lederen details.
Ik maak een dansje. ‘Wil je er een stukje mee over het testpad lopen?’ vraagt de verkoopster.
Ze gooit er een baby van 12 kilo in, wat erg realistisch is, en Lennart en ik lopen om beurten een rondje over de verschillende stenen van het testpad. De wagen voelt stabiel en draait soepel. Ook het in- en uitvouwen gaat eenvoudig en snel. In mijn hart is de keuze al gemaakt. Lennart moet natuurlijk nog even een stel foto’s van mij achter de wagen maken en daarna verlaten wij enthousiast Babypark.

De kinderwagen kunnen wij van onze lijst strepen, nu nog opzoek naar een opgezette flamingo… en een loft in Williamsburg.

10171780_914892675196582_7019282064479648150_n

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *